Vorige Artikel 16 van 49 Volgende

Keralux® lederbalsem

€ 24,50 (inclusief btw)

Extra voeding: voor ouder, of uitgedroogd leder
Heb je een tijdje niks aan je meubels gedaan? Of droogt jouw leder wat sneller uit? Dan is dit het product voor jou!
Met dit paardenmiddel breng je meubels weer tot leven. Benieuwd naar een voorbeeld? Kijk dan eens op onze Instagram pagina!

Instructie:
Je gebruikt de Keralux® lederbalsem als aanvulling op je normale onderhoudsproducten. Of wanneer je aan de slag gaat met een Keralux® colour repair set. De volgorde is lang niet altijd hetzelfde, kijk onderaan even bij ‘tips’, voordat je aan de slag gaat. Voor normaal gebruik, zonder kleurset: 

  1. Zorg dat het leder stofvrij is. Gebruik een stofzuiger met een zacht meubel-opzetstuk, of een schone, zachte doek.
  2. Reinig het leder met een geschikte Keralux® reiniger en gedestilleerd water. Volg de instructies.
  3. Voeden met de Keralux® lederbalsem. Volg de instructies.

Laat het leder tussen de stappen door goed opdrogen. En probeer onderhoudsproducten altijd eerst even uit op een onopvallende plek, voordat je het hele meubelstuk behandelt.

Inhoud:
Bestel je dit product los? Dan ontvang je het volgende: 

  • Keralux® lederbalsem (250ml)
  • Doekje

De inhoud is voldoende voor 5-7 zitplekken (model afhankelijk). 
Houdbaarheidsdatum: zie verpakking.

(!) Niet geschikt voor:
Nubuck, velours en kunstleer, plantaardig gelooid leder, of olijfblad-extract gelooid leder.

Tips:
De antwoorden op jouw meest gestelde vragen. 

 Waarom halfjaarlijks onderhouden?
Leder heeft (net als onze eigen huid) aandacht nodig. Daarom adviseren we om leder halfjaarlijks te onderhouden met de onderhoudsproducten uit de geadviseerde onderhoudsset. Ben je een ‘grootgebruiker’ van je meubel? Verhoog dan de frequentie, bijvoorbeeld naar 1x per kwartaal. 

• Is dit een product dat mijn normale onderhoud vervangen kan?
Nee, met een enkele uitzondering daargelaten niet. De Keralux® lederbalsem is geconcentreerde voeding, bedoeld om ouder/uitgedroogd leder weer op te knappen. Het biedt dus geen bescherming en vult ook geen effectfinish aan. 

• Hoe gebruik ik het samen met een Keralux® colour repair set?
Wanneer je een foto van jouw leder hebt ingestuurd krijg je van ons een aangepast stappenplan. Hierin kan staan dat je de balsem voor de kleurlotion gebruikt. Dit adviseren we bijvoorbeeld wanneer het leder er erg droog uit ziet. Wanneer je de balsem 7 dagen voor de kleurlotion geef je de voedingsstoffen de tijd om helemaal in te trekken, hierdoor wordt het eindresultaat een stuk mooier. Bovendien breng je met de balsem de vocht- en vetpercentages van het leder weer op peil, waardoor je eventuele vlekken gemakkelijker kunt reinigen. 

• Haalt de balsem ook kleur op?
Ja, dat kan! Zeker bij open leersoorten, zoals: vol-aniline, saddle en vintage kan er een kleurintensivering plaatsvinden. Door deze kleurintensivering oogt het leder direct een stuk frisser en ziet het er nieuwer uit. Ook kunnen nieuwe kleurstoffen egaler worden opgenomen, waardoor je in sommige situaties met een kleurlotion een mooier resultaat behaald. 

• Wat kan ik doen bij vlekken?
Een vlek in je leder? Geen paniek en vooral niet beginnen met boenen! Kijk eerst op onze vlekkenpagina voor de stappen die je nu al kunt nemen. Stuur ons vervolgens per mail een duidelijke foto van de vlek. Vergeet je niet om de specificaties van het leder te vermelden? Onze experts gaan vervolgens kosteloos voor je aan de slag. 

 


Vragen?
Heb je vragen over dit product? Neem dan even contact met ons op.

© 2010 - 2022 LCK Nederland | sitemap | rss