Algemene tips

Verschil moet er wezen
Er zijn veel verschillende ledersoorten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: onderhoud!
Af en toe heeft leder een beetje aandacht nodig, net als je eigen huid. Op deze pagina leer je de belangrijkste tips voor het onderhouden van leder: 

Voeding
Leder 'leeft', zeggen mensen wel eens. En dat klopt! Pas wanneer het leder onder een vochtigheidspercentage van 5% komt wordt het officieel 'technisch dood' verklaard.
Door het leder halfjaarlijks te voeden zorg je ervoor dat het langer mooi en heel blijft. Wanneer je het leder niet onderhoud, zal het sneller uitdrogen en verkleuren. Bovendien heb je minder kans om vlekken te kunnen reinigen en juist meer kans op permanente schade.

Onderhoud
Het onderhouden van leder is eigenlijk heel simpel. Nagenoeg al het leder kun je wekelijks even afstoffen, of gebruik een licht vochtige doek. Stofzuigen kan ook, gebruik dan een schoon en zacht meubel opzetstuk.
Reageer adequaat bij nieuwe vlekken en gebruik de onderhoudsproducten uit de geadviseerde onderhoudsset halfjaarlijks om het leder in topconditie te houden.

Vlekken
Reageer bij vlekken zo snel mogelijk, zeker wanneer het gaat om vlekken die het leder kunnen beschadigen (braaksel, urine). 
Kijk direct even op onze vlekkenpagina wat je wel en niet moet doen bij nieuwe vlekken.

Kleur herstellen
Neem je een oude bank van iemand over? Of heeft jouw bank zijn beste tijd gehad? Fris dan de originele kleur op met een Keralux® colour repair set.

 


Vragen?
Nieuwsgierig geworden en heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op!
Kijk snel op de contactpagina of klik hier voor meer informatie. 

© 2010 - 2024 LCK Nederland | sitemap | rss