Leder met een wax of olie finish

Leder kan een afsluitende behandeling met wax en/of olie ondergaan. In de looierij gebeurt dit onder grote druk. Hierdoor krijgt het leder een prachtig zachte oppervlakte en een bijzonder aangename grip. De algemene naam voor dit type leder is "saddle" (niet te verwarren met zadelleer, hetgeen meestal een plantaardig gelooid tuigleer betreft).

Omdat de waxfinish vaak de enige bescherming is die het leder heeft, is het belangrijk om het leder regelmatig te onderhouden. LCK heeft hiervoor Keralux® S ontwikkeld. Wij adviseren om dit type leder direct na aankoop een keer te behandelen met de Keralux® lotion S uit de Keralux® set S. Waarom? Omdat je dan een goed referentiepunt voor jezelf hebt van hoe het leder moet aanvoelen en hoe mooi het er uit kan zien. Het is daarna veel gemakkelijker om goed in te schatten wanneer onderhoud noodzakelijk is. 

oliewaxleer.jpg

Normaliter adviseren we om saddle leder 2-3 keer per jaar te reinigen en te voeden, zodat de wax finish in tact blijft en het leder optimaal is verzorgd. Al naar gelang het gebruik, kamertemperatuur en luchtvochtigheid kan een keer extra voeden noodzakelijk zijn.

Veel verkochte saddle ledersoorten zijn Rancho, Saddle en Silk.

Producten:

Keralux® set S
Keralux® lotion S
Keralux® colour repair set

 

© 2010 - 2024 LCK Nederland | sitemap | rss