Ruw leder

nubuckleer.jpg

Nubuck 
Bij nubuck leder wordt de bovenste gladde laag weggeschuurd of geslepen. De vezels onder de toplaag vormen een zijdezachte oppervlakte. Voor nubuck leder is de onderhoudsset Keralux® N ontwikkeld. Ze bevat onder andere een voedende lotion en de Keralux® spray N met UV-filter. Hierdoor kunnen de vezels niet verkleven. Met het Keralux® nubuck reinigingsdoekje kun je vuil verwijderen en de vleug herstellen. Onderhoud: Keralux® set N.

Suède Suède is de vleeszijde van de huid. Vaak wordt deze dun gesplit. Onderhoud: Keralux® set N. 

oliewaxleer.jpg

Pilotenleder
Pilotenleder is meestal de vleeszijde van de huid. Deze wordt van een speciale finishlaag voorzien en bewust gekraakt. Het leer beschermen met Keralux® spray N, voeden met Keralux® lotion Vi. Tussendoor schoonmaken kan met de Keralux® reinigingshandschoen, eventueel gecombineerd met wat gedestilleerd water. 


pilotenleer2.jpg
Vintage leder met een effect finish
In de handel onder de naam Vintage, Texas, Touch, Kenia, Africa. Meestal een (deels) opgeschuurde huid, die met wax wordt afgewerkt, waardoor een geleefd "vintage" uiterlijk ontstaat. Deze ledersoort is gevoeliger voor vuil, verbleken en uitdrogen. Beschermen kan met Keralux® spray N, voeden met Keralux® lotion Vi. Bij achterstallig onderhoud of uitgedroogd leder kan de Keralux® lederbalsem worden gebruikt. Hierdoor wordt de vleug tijdelijk iets minder. 

© 2010 - 2024 LCK Nederland | sitemap | rss