Artikel 7 van 93

LCK Nederland: Er is maar één impregneermiddel op de markt met een echt Oekotex® paspoort

Tholen: 20 oktober 2022 Nieuwssite Wonen360

“We ergeren ons al geruime tijd aan allerlei niet onderbouwde claims van collega’s”, stelt Henk Proper (foto), eigenaar van groothandelsbedrijf LCK Nederland BV. Je bedrijf, het proces of een product groener te laten voorkomen dan dat het in werkelijkheid is, oftewel greenwashing, komt regelmatig voor in het bedrijfsleven. “In onze branche zie je dit helaas veelvuldig gebeuren. Denk aan producten die voorzien worden van willekeurige duurzame stickers en groene teksten zoals: ‘beste keuze’ of ‘100% ecologisch’, zonder verdere onderbouwing”, aldus Henk. Om consumenten te lokken worden recentelijk producten zelfs voorzien van ondeugdelijke certificaten, zoals OEKOTEX® 100. “Dit is een certificaat dat bedoeld is voor meubelstoffen en hoort dus niet thuis op een onderhoudsproduct, pure misleiding”, zegt Henk. “Er ontbreekt nog net ‘0% vet’ en ‘geen suikers toegevoegd’, grapt Henk, die het overigens wel een serieuze zaak vindt.  

Gelukkig zit het Hohenstein Intitut het gerenommeerde Duitse instituut dat de OEKOTEX® certificaten uitgeeft hier bovenop en werd de desbetreffende producent op de vingers getikt. “Wat ons betreft een goede ontwikkeling”, laat Henk weten. Als partner en leverancier van een groot gedeelte van het midden-hoge meubelsegment pleit LCK Nederland al geruime tijd voor transparantie. Henk: “Wat dat betreft loopt LCK vooraan in het rijtje wanneer het gaat over de ontwikkeling van duurzame onderhoudsproducten”.

Deze, in Duitsland geproduceerde onderhoudsproducten, worden jaarlijks door verschillende onafhankelijke instituten getest. “Dat, samen met de strenge Duitse regelgeving en productienormeringen als ‘DGM’, zorgt ervoor dat we constant moeten blijven innoveren. Dit zie je terug in onze receptuur, maar ook aan de kleine dingen zoals steeds beter recyclebare verpakkingen”, aldus Henk.  

Volgens hem is het hoog tijd om voor eens en altijd duidelijk te maken dat er maar één impregneer op de markt is met een echt OEKOTEX® paspoort. “Dat is Puratex®”. Een paspoort geeft aan dat het product voldoet aan een reeks duurzame eisen op gebied van productie, gebruik en veiligheid. “Puratex® is geurloos, kleurloos en bevat geen chemicaliën die de meubelstof kunnen aantasten. Dit laatste verklaart ook onze goede samenwerking met meubelfabrikanten en stofleveranciers. Puratex® kent overigens ook toepassingen buiten de meubelindustrie, denk aan nieuwe goed geïsoleerde hotelkamers, premium kinderwagens en hoofdborden van boxsprings”, zegt Henk. 

Puratex® bezit het paspoort al sinds 2018 en moet ieder jaar vernieuwd worden. Vanwege de regelgeving worden de eisen hiervoor ieder jaar strenger. “Dat is maar goed ook, zegt Henk, want hierdoor blijven we scherp. LCK test de impregneer, net als alle andere onderhoudsproducten, op alle ingezonden stalen. Dat zijn honderden nieuwe onderhoudsadviezen per jaar!” Je vindt alle onderhoudsadviezen terug op de LCK Nederland. 

 

Eerder dit jaar verscheen op ons nieuwsplatform het artikel Henk Proper van LCK: "Geen wilde verhalen, maar rust in de tent; dan komt de groei vanzelf" 

Meer informatie:
LCK Nederland BV
Hunneperkade 12
7418 BT Deventer
+31 571 27 03 27
info@lcknederland.nl 
www.lcknederland.nl 

 

Publicatiedatum: do 20 okt 2022 
Auteur:  Leo Elenbaas 
© Wonen360.nl

© 2010 - 2024 LCK Nederland | sitemap | rss